hastánc

2019.02.21. 07:00

Gyertyás tánc a vépi öregfiúk sportbálján

Igazi különlegességet jelentett a hétvégén a Vép VSE Öregfiúk Labdarúgó Csapat sportbálján a gyertyás tánc a Jáde Hastánc Klub előadásában.

Vas Népe

Gyürü Zsuzsa, Habda Viktória – és a fejékek Fotó: VN/GYZ

A Jáde hastáncos hölgyei mindig tudnak újat mutatni: a sportbálon fenséges hatást keltve vonultak a művelődési ház nagytermének színpadára. Habda Viktória és Gyürü Zsuzsa mint két királynő jelent meg világító koronával. Legújabb koreográfiájuk, a Shamadan az egyiptomi esküvői táncot mutatta be. A shamadan gyertyatartót jelent, amit a táncos a feje tetején egyensúlyoz. Ezt az egyiptomi lakodalmas menetekben használták, amelyek hagyományosan éjszaka kanyarogtak végig az utcákon, a menyasszonyt a szülei házától az új otthonáig kísérték. Régen a táncosok nagy világító lámpásokat egyensúlyoztak a fejükön, később egy speciálisan erre az alkalomra készített gyertyatartót, hogy megvilágítsa a menyasszony és a vőlegény arcát, amikor először jelennek meg férjként és feleségként, tudtuk meg Habda Viktóriától.

Gyürü Zsuzsa, Habda Viktória – és a fejékek Fotó: VN/GYZ

A Vép VSE Öregfiúk Labdarúgó Csapat bálját a Tóth Vásárhelyi Ilona–Pajer Lajos duó nyitotta meg, akik örökzöldeket adtak elő. Később Tóth Vásárhelyi Ilona szólóban is sikert aratott. A hajnalig tartó bálon Tangó és zenekara játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában