a bál fő vonulata a humor volt

2019.02.03. 19:00

Jótékonysági árverés és szakmai kitüntetések a szombathelyi mérnökbálon

A mérnökbálnak, ahogy az megszokott, a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubja adott otthont. Az idén négy kamarai tag kapott szakmai kitüntetést.

B. Tóth Kata

Szuperhősöket, pontosabban szupermérnököket – a Vas Megyei Mérnöki Kamara hét szakcsoportját képviselő mérnökök karikatúráit – vitte a színpadra Nádor István elnök és Déri Lajos alelnök, így kezdődött a szombati mérnökbál. A karikatúrákról és Veres Gábor szobrászművész egy alkotásáról, a színház névadóját ábrázoló bronz plakettről kiderült, hogy a vacsora után elárverezik az Esőemberke Alapítvány javára.

 

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Nádor István köszöntője után Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg a bált, majd az alkalmak hagyományos fénypontjaként kamarai szakmai kitüntetéseket adtak át. Szimandel Dezső okleveles építőmérnök hosszú időn keresztül végzett kitartó mérnöki munkáját Bodányi Ödön Díjjal ismerték el. Szakmai sikerekben gazdag pályafutása elismeréséül Gyarmati Mihály okleveles gépészmérnöknek, Nagypál Tibor okleveles villamosmérnöknek és Pup Jenő okleveles építőmérnöknek Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díjat adományoztak. Mikó István Jászai Mari-díjas, érdemes művész és partnere, Szabó Anikó színművész A gyomor örömei címmel adtak műsort.

Mint kiderült, Peltzer Géza pályaelhagyó erdőmérnök, a folytatásban ő játszott harmonikán. A vacsora és a jótékonysági árverés után a Vas Megyei Mérnöki Kamara horvát barátai, a Guslice Tamburazenekar, majd a Galaxy Tánczenekar szórakoztatta a vendégeket. BTK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában