Tilos lett a behajtás, a parkolás

2019.02.06. 07:00

Kikerültek a behajtani tilos táblák a kőszegi Jurisich gimnáziummal szemben a Hunyadi útra

Azt remélik, könnyebben közlekednek majd az ott lakók, akiktől pedig azt kéri az önkormányzat, ne hagyják autóikat az iskola előtt.

VN

Behajtani tilos! Az Engels utca felé lehet kerülni Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Az ott lakók és a garázstulajdonosok a kivételek, ők hajthatnak már csak be a Hunyadi út páratlan oldalán a társasházak és garázsok felé a Jurisich gimnáziummal szemben, ugyanis behajtani tilos tábla került a területre. Februártól érvényes a tilalom. Az ok az, hogy évek óta egyre többen parkoltak a Jurisich gimnáziummal szemben, hiszen egyre többen használnak autót, igaz ez az iskola diákjaira és pedagógusaira is. Ez már a végső lépés volt a terület parkolási gondjainak rendezésében, hiszen tavaly új parkolóhelyeket alakítottak ki a kollégium épülete alatt, oda csak a gimnázium diákjai és tanárai tehetik járműveiket.

A Hunyadi úton lakóktól és garázstulajdonosoktól azt kérik, használják az eddig jórészt elfoglalt területet, éljenek a behajtási lehetőségükkel, vagyis ne a gimnázium előtt parkoljanak, ne ott tegyék le járműveiket.

A környéken még a temető mögött, a Temető utca felől megközelíthető megállási lehetőséget javasolja az önkormányzat a gimnáziumhoz érkezőknek, már csak azért is, mert néhány hete felújították a Szent Imre herceg utca burkolatát.

Kiemelt képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában