MozduljunKÁM Egyesület

2019.02.05. 07:00

Máté és Erzsi néni is jól érezte magát – Kőszegre kirándultak a kámiak

A MozduljunKÁM Egyesület február elejére hirdetett téli kirándulást Kőszegre, ami tavaszi időjárással párosult a hétvégén.

Civil/Tüskésné Ida

A Kálvária templomnál csoportkép készült

Fotó: VN/TI

A népes csapat elsődleges úti célja a Kálvária templom volt. A túrázók a Korona-bunker érintésével, a stációkat követve jutottak fel a templomhoz, ahonnan szép kilátás nyílt a városra. A csapat azután egy kis ösvényen keresztül átsétált a trianoni kereszthez. Visszafelé a Szulejmán-kilátóhoz igyekezve a hegyi utakon áthaladva még egy sárba szorult autót is sikerült „kimenteni”.

A Kálvária templomnál csoportkép készült
Fotó: VN/TI

Maga a Szulejmán-kilátó nem túl magas, de kedvező helyzete miatt Kőszeg nagy részére rá lehet látni. A kirándulás a várban folytatódott ahol éppen Páratlan Párlatnap volt, vásárral és gasztronómiai bemutatókkal, fellépőkkel. Az este egy pizzériában zárult, ahol együtt volt a finom kaja és a vendégszeretet. Gyönyörű idő, ékszerdoboz kisváros, ami mindenkit megfogott, a négyéves Mátétól a 80 éves Erzsi néniig bezárólag.

Civil/Tüskésné Ida

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában