Nem zavarhat senkit

2019.02.10. 07:00

Négylábúval az irodába – Közösen kell dönteni a kutya befogadásáról

Ha bevisszük a kutyát a munkahelyre, az nem zavarhatja a kollégákat, nem ugrálhat fel a székre, viszont az jó, ha többször is mehet sétálni.

VN

Körültekintően kell eljárni, ha kutyát engedünk oda, ahol dolgozunk

Fotó: Shutterstock

Alapvetően vezetői döntés, hogy egy munkahely kutyabarát-e. Persze ez alól is vannak kivételek, hiszen például élelmiszerbolt, közfürdő, egészségügyi intézmény nem lehet kutyabarát a jelenlegi közegészségügyi szabályok szerint, így, az ilyen munkahelyek egyértelműen kiesnek a kutyabarát munkahelyek köréből. Ahol azonban szívesen látják a négylábúakat, ott is érdemes néhány szabályt betartani. A kutyabarat.hu összeállított egy kutyabarát munkahely etikettet, amit ha megfogadunk, sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Körültekintően kell eljárni, ha kutyát engedünk oda, ahol dolgozunk
Fotó: Shutterstock

Mindenképpen közösen kell meghozni azt a döntést, hogy egy munkahelyre be lehet-e vinni a kutyákat, vagy sem, hiszen nem biztos, hogy mindenki szereti őket, sőt lehet, hogy valaki allergiás is rájuk. Amint egy munkahelyen befogadták a kutyát, akkor jön csak a neheze. Az ebet szemmel kell tartani, nem szabad, hogy zavarjon másokat, vagy, hogy tiltott helyre menjen. Közös területeken – lépcsőházban, liftben – mindig pórázon kell tartani. Nem szabad engedni, hogy a kutya kunyeráljon vagy felugorjon a székre, asztalra. Amennyiben ügyfél érkezik, még fokozottabban szemmel kell tartani az állatot. A kutyának megfelelő helyet kell kialakítani a pihenésre, és ügyelni kell rá, hogy mindig legyen friss vize. Munkaidő alatt célszerű többször sétálni vinni és biztonság kedvéért az oltási könyvét is mindig tartsuk magunknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában