Szent László Katolikus Általános Iskola

2019.02.22. 07:00

Plébános, püspöki biztos és iskolalelkész – Wimmer Roland tanulói létszámról és minőségről

A sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola háromezer négyzetméteres épületbővítése mellett az intézmény minőségi oktatással nevelési irányvonalát erősíti. Dr. Székely János megyés püspök Wimmer Rolandot nemcsak városi plébánossá és a helyi katolikus oktatási központ iskolalelkészévé, hanem annak püspöki biztosává is kinevezte.

Pajor András

Wimmer Roland városi plébános, iskolalelkész, püspöki biztos

Fotó: Pajor András

A lelkészi munka mellett püspöki biztosként az oktatási intézmény katolikus gyökerekre épülő nevelésének hangsúlyozását is fontosnak tartja Wimmer Roland.

– Egy iskola életében lényegesek a külső körülmények, most a sárvári katolikus iskola is kétmilliárd forintos beruházással gyarapodik, de ennél sokkal fontosabb, hogy milyen szellemben és lelkiségben folyik a nevelés. Nekünk új dolgokat nem kell kitalálnunk, az ezeréves magyar történelemben mindig is az egyház foglalkozott az iskolákban a gyerekekkel. Ezek a legkisebb falusi plébániai iskoláktól a legmagasabb szintű középiskolákig az oktatásnak, a nevelésnek és a tudományoknak a bástyái voltak – jelentette ki a püspöki biztos.

– Nem elég a falra kiírni, hogy katolikus iskola, hanem ezt az ott folyó oktatásnak, a pedagógusoknak, a diákokkal és a szülőkkel lévő viszonynak is tükröznie kell. Sok tév­hit keringett az iskola körül, amire néha okot is adhattak. Például, hogy más iskolákból a gyengébb gyermekeket is átvették. Egy biztos, az idei tanévtől – amire az én személyem is garancia – a katolikus iskola nem a tanulói létszám nagyságát, hanem a minőségi oktatást helyezi a középpontba – hangsúlyozta Wimmer Roland.

Wimmer Roland városi plébános, iskolalelkész, püspöki biztos
Fotó: Pajor András

– Ma is nagy kihívás a gyermekeket nevelőket rádöbbenteni, hogy egy kétezer éves kipróbált útra vezetik a gyermekeiket akkor, ha katolikus iskolába járatják őket. Nem versenyezni akarunk a másik két állami iskolával, hanem szeretnénk felragyogtatni, megmutatni, hogy a mi iskolánk miben más, mi az, amit mi tudunk adni. A miénk világnézetileg elkötelezett iskola, a keresztény alapértékek alapján kell, hogy működjön. Ez egy szó: szeretet! – mondta az iskola lelkésze.

Szeptembertől két első osztály indítását tervezi a sárvári katolikus iskola. Az elsősök pedig már az újonnan megépített épületrészben kezdhetik meg a tanévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában