Ajándékok Kárpátaljára

2019.02.23. 11:30

Rekordszámú cipősdoboz gyűlt össze – Kétszáz Toronyban készült

A békéscsabai Bonnyai Sándor évek óta visz ajándékokat hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekeknek Kárpátaljára: Toronyból is.

Budai Dávid

Bonnyai Sándor mesélt az adományok „kalandos” útjáról Fotó: Unger Tamás

– Az igazi szeretet, amikor úgy adunk, hogy nem várunk cserébe semmit – mondja a toronyi iskolában a gyerekeknek Bonnyai Sándor, aki nemcsak a csomagolás felemelő pillanatairól beszél, hanem a rengeteg ajándék eljuttatásának nehézségeiről is. Így szól a magyar–ukrán határon tapasztalt, megannyi procedúrával járó ellenőrzésekről, az akár 15 órás várakozási időről.

Bonnyai Sándor mesélt az adományok „kalandos” útjáról Fotó: Unger Tamás

A békéscsabai előadó hozzáteszi, mindez azonban nem számít, hiszen jó érzés „becsempészni” a reményt egy háború sújtotta országba: mindenért kárpótol a rettenetes körülmények között élő Sanyika, aki annyira kíváncsi, hogy azonnal feltépi a dobozt, és az árván maradt hároméves Kamilla, akinek kezében valósággal életre kelnek az ajándékok. A tavalyi Karácsonyi angyalok adománygyűjtő akción rekordszámú csomag gyűlt össze, és az adományozók tizenkét olyan településre is eljutottak, ahol korábban nem jártak.

– Sokkal nehezebb jó embernek lenni, mint rossznak, de talán érdemes – mondja Bonnyai Sándor, akit 2018-ban Békés megyében az év emberévé választottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában