Kastélyprogram és hármas határ

2019.02.23. 07:00

Utazás: vasiak a fővárosi kiállításon

Idén is megrendezték az Utazás kiállítást és szakvásárt a Hungexpo területén. Bár az üzletek ma már döntően online felületeken köttetnek, azért még mindig jegyzik a hazai és nemzetközi turisztikában a csütörtökön megnyílt és vasárnap záruló eseményt – amelyen vasiak is részt vettek.

Kozma Gábor

Bebes István és dr. Szabó Zoltán Fotók: Kozma Gábor

A főpavilonban, a Magyar Fürdővárosok Szövetsége (MFVSZ) standján vonult fel Körmend. A kínálatban a Rába turisztikai célú hasznosítása mellett a Batthyány kastélyprogramot állították fókuszba. Bebes István körmendi polgármester szakmai nap keretében találkozott az MFVSZ ügyvezető elnökével, dr. Szabó Zoltánnal. Kifejtette: a jövőben még szorosabb együttműködésre törekednek az országos szakmai szövetséggel. Elmondta: az új olasz szálloda és termálfürdő érzékelhetően hatott a város idegenforgalmára. A kínálat tovább bővíthető, a Batthyány-kastély a felújítás után országos hatókörű turisztikai vonzerő lehet. A standon Tóth Gábor önkormányzati képviselő, a városfejlesztési bizottság elnöke és Molnár Dániel önkormányzati tisztviselő, szakreferens fogadta az érdeklődőket. Utóbbiból nem is volt hiány, sokan forgatták a legújabb városi kiadványokat, prospektusokat.

Bebes István és dr. Szabó Zoltán Fotók: Kozma Gábor

– A város mellett az őrségi térséget is képviseljük – fogalmazott Molnár Dániel. – Közös az érdek. Például az, aki a körmendi hotelben megszáll, bizonyára örömmel nevezne be egy őrségi kerékpártúrára, természetjárásra, gombaszedésre. Szóval együtt kell haladnunk. A kastély újabb lehetőség. Kormányzati forrásból 1,7 és egy 1,5 milliárdos pénzügyi csomag révén újul meg a komplexum. Ebből a pénzből jut majd belső tartalmi fejlesztésekre is. Így bővülhet a múzeumi anyag, a kiállítótér, s remélhetőleg méltó helyet kap a helytörténeti gyűjtemény – hallottuk. Tóth Gábor szerint a kiállítás jó alkalom arra, hogy bemutassák a turisztikai célú városi fejlesztéseket. – A Rábához köthető építkezések, így a szlalompálya kialakítása, vagy az ökocentrum létrehozása, a vízi sportok fejlesztése újabb ajtókat nyithat. Ugyanez áll a tervezett közösségi terekre is.

Völler Andrea és Belső Ramóna a szentgotthárdi standnál

A körmendi stand szomszédságában szentgotthárdi kiállítókkal találkoztunk. Völler Andrea TDM-menedzser és Belső Ramóna termálfürdő-marketingvezető a város és a környéke, vagyis a hármas határ lehetőségeit villantotta fel a budapestiek előtt. – A városi termálfürdőt számos szlovén, osztrák keresi fel, de a fővárosból is érkeznek vendégek. Ezért a turisztikai kínálatban súllyal vannak jelen a térség, vagyis a hármas határ specialitásait bemutató programok, túrák. Úgy látjuk, érdemes a vásárra is eljönni, hiszen sokan tájékozódnak nyomtatott kiadványokból, személyesen. Márpedig a személyes találkozók jelentik azt a kapcsolati tőkét, amelynek révén még több turistát hozhatunk városunkba – mondta a szakember. A nemzeti parkok területén találtunk rá az Őrségi Nemzeti Park kiadványaira. Bár tény, hogy a korábbinál kevesebb vasi állított ki, azért így is kaptak fontos turisztikai információkat a vásár vendégei megyénkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában