Több tűzeset volt a hétvégén

2019.02.25. 15:56

Volt dolguk a hétvégén a szombathelyi és a celldömölki tűzoltóknak

A tűzeseteknél személyi sérülés nem történt.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Illusztráció

Szombathelyen, a Rumi úton körülbelül száz négyzetméteren száraz fű égett szombaton délben. A parázsló, izzó részeket a szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Szombaton az esti órákban Celldömölkön a Gábor Áron utcában egy kétszintes családi ház kéményében a lerakodott korom gyulladt meg. A celldömölki önkormányzati tűzoltók a tüzet a kéményben két darab porral oltóval és kéziszerszámok segítségével oltották el, majd a cserépkályhához és egy kandallóhoz épített kémény használatát annak műszaki felülvizsgálatáig megtiltották. A ház fűtését a lakók más módon oldották meg, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szombathelyen egy Széll Kálmán utcai társasház kapualjában hulladék, műanyag szeméttárolók és a fa falburkolat égett szombaton késő este. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, majd a tűz következtében keletkezett füstöt a kapualjból nyíló lépcsőházból motoros ventilátor segítségével kiszellőztették.

Tűz keletkezett vasárnap délután Nemeskocson, a Petőfi utcában egy lakóház kazánhelyiségében, ahol a fűtésre szánt tüzelőanyag égett. A tűzhöz a celldömölki önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában