Jó tanács

2019.02.18. 07:32

Zöldséget árul? Figyeljen a blokkra!

Az ajándék- és ékszerforgalmazók után friss árukra figyel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas megyében a most közzétett adótraffipax-ütemezés szerint.

Bakos Ágnes

Február 18. és március 1-je között a zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó adózók kapnak kiemelt figyelmet a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársaitól – derül ki a vasi adótraffipax-ütemezésből. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Közben az országos operatív ellenőrzések is érvényesek Vas megyére. Például február végéig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrei és a Munkaügyi Hatóság területi szervezeti egységei közösen ellenőrzik a minimálbér és a garantált bérminimum alkalmazását. Ugyanígy figyelnek a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozókra, és az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése is aktuális minden megyei igazgatóság területén – Vasban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában