A mai a tizenkettedik árváltozás

2019.03.13. 07:00

A benzin drágult, a dízel olcsóbb lett

Márciusban az első, az évben a tizenkettedik árváltozást hozza a szerda a magyarországi töltőállomásoknál. Ezúttal olcsóbb a gázolaj és drágább a benzin. Csak Szombathelyen 19–21 forintos különbség látszik egyes kutak árai között.

VN

Fotó: Illusztráció

Márciusban az első, az évben a tizenkettedik üzemanyagár-változás azt hozta, hogy egy liter benzin ára bruttó 2 forinttal nőtt, egy liter gázolaj ára bruttó 3 forinttal csökkent. Szombathelyen az eddigi egyetlen márciusi árváltozást is számolva 357 forint a legolcsóbb és 376 forint a legdrágább benzin, dízelből 380 és 401 forint a két szélsőséges szombathelyi ár.

A szakértők nem vártak elmozdulást erre a hétre az üzemanyagárakban, hiszen stabilan alakult a forint árfolyama az amerikai dollárral szemben és minimális volt a változás az olaj árában a világpiacon.

Legutóbb február 27-én volt árváltozás, akkor a benzin 5, a dízel 3 forinttal drágult. A február összességében hét változást hozott a benzin árában, a dízelnél hatszor változott a literenkénti nagykereskedelmi ár – ezek rendre lecsapódtak a kiskereskedelemben. Az egész évet nézve összességében 13 forinttal drágult a benzin és 7 forinttal kerül többe egy liter gázolaj, mint 2018 utolsó napjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában