A csepregi kollégisták lelkesedéssel énekelnek

2019.03.25. 12:00

A kiemelt arany minősítést kapott Nádasdy kórus karvezetőjét kérdeztük

A középiskolai Nádasdy kórus háromszor szerepelt már úgy a kőszegi művészeti szemlén, hogy a gálán is énekelhettek. Ebben az évben a Ki szívét osztja szét dallal varázsolták el a közönséget a kiemelt aranyosok között.

Merklin Tímea

Balról a második Neuliszt Anikó

Fotó: Unger Tamás

A siker után megszólaltattuk a karvezetőt, Neuliszt Ainkót, aki a Csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola diákjaiból verbuválja a kórust időről időre, mióta csak itt dolgozik, 17 éve a középiskola kollégiumában, aminek tavaly ősz óta a vezetője is. – 2002-ben hoztam létre a kórust, akkor még tanítottam éneket is. Ma már nincs ének-zene oktatás, de a kollégistákat mindig megpróbálom bevonni.

Balról a második Neuliszt Anikó
Fotó: Unger Tamás

Külön erénye a 8–12 fős kamarakórusnak, hogy számítógép-szerelő, informatikus fiúk, közgazdász, logisztikus lányok a tagjai. Vagyis nem ez a profiljuk, hanem lelkesedésből énekelnek. A kórus folyton változik, mert a tanulók 4–5 évig járnak ide. Most is kimegy négy jó hangú gyerek, az új elsősökből igyekszem majd toborozni helyettük – tudtuk meg Neuliszt Anikótól, aki hozzátette: a mindene a zene, a zongora(kíséret), az éneklés, ez az élete, hogy tehetséges gyerekekkel foglalkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában