Falukörtúra

2019.03.06. 07:00

A szalafői körtúra – Pihenni, kikapcsolódni érkeznek a turisták az Őrségbe

Az épített örökség mellett természeti adottságai teszik különlegessé a vidéket. Lugosi Arnold polgármestert a falukörtúráról kérdeztük.

Nemes Judit

Lugosi Arnold polgármester az új kilátónál – ez is a körtúra egyik állomása

Fotó: Szendi Péter

Az Őrség szubalpin klímája, a friss levegő ideális a kikapcsolódni vágyóknak: akár passzív, akár aktív pihenést terveznek, kulturális kitérőkkel fűszerezve. – A környékre elsősorban gyalogolni és kerékpározni érkeznek a turisták. Legújabb tervünk egy 15 kilométeres szalafői falukörtúra, olyan helyek érintésével, amelyek érdekesek, de mert nem frekventált helyen találhatók, kevesen tudnak róluk – mondta el Lugosi Arnold.

Lugosi Arnold polgármester az új kilátónál – ez is a körtúra egyik állomása

A tervek szerint például régi szekér­utakat takarítanak le – azokon viszik végig a vendégeket. Természetesen az ismert helyi látványosságokat is beiktatják, de bemutatnak egy erdészházat is: forrással. A II. világháború idején ledobott bombák szaggatta domboldal ugyancsak része lesz a falu rejtett kincseit bemutató túra útvonalának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában