sajtótájékoztató

2019.03.29. 21:01

Béremelésért állt ki

Azonnali béremelést a szociális szektorban! címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Fő téren.

VN

Ungár Péter országgyűlési képviselő Kőszegen Fotó: UT

Arról a problémáról beszélt, hogy a három nagy bértábla közül a szociális bértábla van leginkább elhanyagolva Magyarországon. Nagyjából ugyanazon tevékenység mellett kevesebbet keresnek azok, akik a szociális szférában, mint akik az egészségügyben dolgoznak. Különösen nagy probléma ez itt, a határ mellett, hiszen elmennek Ausztriába dolgozni, ahol tíz-tizenötszörös bért kapnak ugyanazért a munkáért, és sokszor kevesebb felelősséggel. Ez nagy szakemberhiányt okoz Vas megyében.

Ungár Péter országgyűlési képviselő Kőszegen Fotó: UT

Amint mondta, ezt úgy lehetne megoldani, ha a szociális bértábla egységesítve lenne – legalább végzettség szerint – az egészségügyi, illetve a pedagógus-bértáblával. Ez jelentős béremelkedést jelentene. Ungár álláspontja az, hogy ez az a szektor, amit az egyik legjobban meg kéne fizetni, különösen az idősgondozásban. Egyre több demenciával élő lesz, és nekik állami férőhelyek kellenek, melléjük jól megfizetett szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában