18. évforduló

2019.03.08. 07:00

Both Béla halálának évfordulóján – Megemlékezés a dandártábornok sírjánál

Megemlékezést tartottak vitéz Both Béla sírjánál halálának 18. évfordulóján a Jáki úti temetőben. Az egykori nyugalmazott dandártábornok a második világháború után szibériai fogságba került, majd évekig a recski munkatáborban raboskodott.

SZMK

Dr. Puskás Tivadar mondott beszédet

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Emlékező beszédében dr. Puskás Tivadar polgármester kiemelte: Both Béla elkötelezett volt hazája, hite és családja iránt, élete a kitartás és a hazaszeretet példája. A Recski Szövetség alapítójaként sokat tett a múlt feltárásáért, a diktatúra áldozatainak támogatásáért. Négyezer sorstársa rehabilitációját segítette. Both Béla egyebek mellett fő kezdeményezője volt a szombathelyi Március 15. téri háborús hősi emlékmű felállításának, hogy ne merüljenek feledésbe a háborús hősök: emlékük és tiszteletük generációról generá­ció­ra szálljon tovább.

Dr. Puskás Tivadar mondott beszédet
Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Berta Tibor ezredes-helynök mondott imát, majd a kormányhivatal, a szombathelyi és a Vas megyei önkormányzat vezetői, a rendvédelmi szervek, a premontrei gimnázium, a Recski Szövetség és az 56-os Szövetség, valamint a hagyományőrző egyesületek képviselői koszorút helyeztek el vitéz Both Béla nyughelyénél a Jáki úti temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában