Búcsúmise

2019.03.12. 10:00

Celldömölki plébánosváltás

Több mint három évtizedes kápláni szolgálat után búcsúmisén köszönt el a celli hívektől Kovács Ferenc atya. Az új plébánoshelyettes, Varju Gábor már megérkezett a Nagyboldogasszony-plébániára.

Pajor András

Kovács Ferenc búcsúmiséjén

Fotó: VN/Giczi Sándor

A kiscelli Szent Szűz oltalmát és támogatását érezte minden itt töltött napon, fogalmazott a búcsúzó káplán hálaadó szentmiséjén.

A búcsúmise végén Bodorkós Imre esperesplébános a kemenesaljai kerület, Fehér László polgármester a város önkormányzata nevében köszöntötte Kovács Ferencet, továbbá az egyházközség vezetése és tagjai is megköszönték az atya személyes hangvételű jelenlétét a hívek életében. Az atyát a megyés püspök szülővárosába, Szombathelyre szólította: a székesegyházi főplébániára helyezte át kápláni beosztásba.

Kovács Ferenc búcsúmiséjén
Fotó: VN/Giczi Sándor

A celli Nagyboldogasszony-plébánián pedig már szolgálatba lépett az új lelkipásztor, Varju Gábor plébános – helyettesként. A sárvári születésű atya a zsámbéki Apor Vilmos Tanítóképző Főiskola után jelentkezett a szemináriumba, 2006-ban szentelték pappá. Káplánként Vasváron, Körmenden és Jánosházán tevékenykedett, a gércei plébániáról került Celldömölkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában