kézműves-foglalkozás

2019.03.22. 07:00

Együtt barkácsoltak a diákok az idősekkel Szombathelyen

Generációk találkozása címmel közös kézműves-foglalkozást tartottak a napokban a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti szolgálat Váci Mihály utcai idősek klubjában.

Tersztyánszky Krisztina

A Váci utcai idősek klubjában jó hangulatban telt a nap

Fotó: Horváth Balázs

A központ rendszeresen gondoskodik róla, hogy az intézményeihez tartozó idősek találkozzanak fiatalokkal. A klubok ünnepi műsoraira, anyák napjára, vagy akár a vetélkedőkre is gyakran meghívnak iskolásokat, óvodásokat. Ezek a találkozások mindkét félszámára emlékezetesek, hiszen az idősek körül sok esetben nincsenek ott az unokák, a gyerekek családi környezetéből pedig épp egy nagymama vagy egy nagypapa hiányzik.

A Váci utcai idősek klubjában jó hangulatban telt a nap
Fotó: Horváth Balázs

Ezúttal a Váci Mihály Általános Iskola és AMI egyik osztályát hívták meg egy kis tavaszi barkácsolásra. Az idősek klubjában előre megvásárolták a kellékeket, és üdítőről, nassolnivalóról is gondoskodtak. Szeretettel fogadták a diákokat, akik máris helyet foglaltak a klubtagok között. Cser Mária vezetésével apró tavaszi dekoráció készült. A generációk felosztották egymás között a feladatot. A nénik és bácsik a színes lapokból apró mintákat vágtak ki, a gyerekek pedig feldíszítették azokkal a spatulából készült stilizált kerítéseket. Volt diák, aki a saját munkáját jó szívvel odaajándékozta egy-egy idős embernek. A közös munka közben megindult a beszélgetés is. A nyugdíjasok érdeklődtek az iskolai élet felől, a gyerekek pedig vidám történetekkel hoztak fiatalos hangot az idősek délutánjába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában