Napi tíz pohár víz kell a kamaszoknak

2019.03.18. 10:00

Fenntarthatósági témahetet rendeznek a csepregi iskolában

A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI idén is csatlakozott az országos Fenntarthatósági témahéthez március 18-tól 22-ig.

Merklin Tímea

Egy pohár víz mindig jól jön a napköziben is Fotó: Venczli Miklósné

Venczli Miklósné igazgató-helyettestől megtudtuk: az Egészség és jólét témakörén belül mozognak a foglalkozásaik. Alsó tagozatban a tanórákon ehhez kapcsolódó játékos, interaktív feladatokat oldanak meg a diákok, felső tagozatban pedig osztályfőnöki órákon foglalkoznak ezzel. 20-án, szerdán a Te szedd! mozgalomhoz kapcsolódva a belvárost és a kivezető utakat tisztítják meg az iskolások: közel 300 gyerek és 30 pedagógus. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felhívására pénteken, 22-én a Happy Héthez kapcsolódnak. Ez lesz a víz világnapja, amikor a felhívják a figyelmet a vízfogyasztás fontosságára. Energiaitalt a gyerekeknek nem ajánlott inni, cukros üdítőből, szörpből havonta legfeljebb egy-két pohárral fogyasszanak. Mértékkel szabad inni a cukros joghurtokat, gyümölcsitalokat is. A legjobb választás a víz vagy a zsírszegény tej.

Egy pohár víz mindig jól jön a napköziben is Fotó: Venczli Miklósné

- A dehidratáltság tünete, ha a gyerek könnyen elfárad, szédül, émelyeg, ingerült, rosszul alszik, nem tud koncentrálni – emelte ki a pedagógus. – Az alsós gyerekeknek szóló ajánlásban napi hét, a felsősökében nyolc, a kamaszok ideális vízfogyasztása napi tíz pohár (2,5 deciliter) víz szerepel. Pénteken forrásvizet is hoznak be az iskolába kannákban a csepregi hegy lábánál lévő artézi kútról, azt ihatják a gyerekek egész nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában