Szerződés

2019.03.09. 07:00

Folytatódhat az ipari park fejlesztése Szentgotthárdon

Huszár Gábor polgármester és a kivitelező képviselője tegnap aláírták az ipari park II. ütemének fejlesztésére irányuló szerződést.

Tersztyánszky Krisztina

Huszár Gábor polgármester és Horváth Béla, az Utplan 95 ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével a szerződést

Fotó: VN/Szentgotthárdi Polgármesteri Hivatal

Mivel a gazdasági, ipari telephely iránti kereslet intenzív a térségben, szükségessé vált a Tudományos és Technológiai

Park címmel is rendelkező Szentgotthárdi Ipari Park bővítése.

A város önkormányzata által elnyert pályázati támogatás segítségével a közeljövőben két fontos területen indul el a fejlesztés. Egyrészt egy III. ütemmel bővítik az ipari parkot, megteremtve annak még hiányzó alapinfrastruktúráját (víz, csatorna, áram, közvilágítás). A projekt másik része a már jelenleg is működő II. ütem területén, a Felső Liget úton a közlekedési rendszer fejlesztését célozza. A biztonságos, zavartalan munkába járás érdekében gyalogos és kerékpáros közlekedőfelületet alakítanak ki, valamint autóbuszöblöket és buszfordulót építenek.

Huszár Gábor polgármester és Horváth Béla, az Utplan 95 ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével a szerződést
Fotó: VN/Szentgotthárdi Polgármesteri Hivatal

Az engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészültét, az építési engedély megszerzését, illetve az Irányító Hatóság jóváhagyását követően nyílt közbeszerzési eljárással választották ki a kivitelezőt. A legkedvezőbb árajánlatot a zalaegerszegi székhelyű Utplan 95 Kft. tette, amely a II. ütem kivitelezését bruttó 112 082 348 forint vállalkozási díjért végzi el a szerződés hatálybalépésétől számított 120 napon belül, tehát legkésőbb július közepéig. Tegnap Huszár Gábor polgármester aláírta a kivitelezési szerződést a cég képviselőjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában