Aprók a színpadon

2019.03.21. 07:00

Művészeti szemle az Agora MSH-ban

Az ifjabb korosztály bemutatkozásával tegnap megkezdődött az Agora MSH-ban az ez évi Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál.

Tersztyánszky Krisztina

A fesztivált ebben a formában az idén 11. alkalommal szervezték meg az Agora munkatársai. Újdonságként az idén ovisok is bemutatkozási lehetőséget kaptak. Az így már négy korcsoportban és hat művészeti kategóriában minden eddiginél többen jelentkeztek a megmérettetésre. A két fesztiválnapon 273 kisebb-nagyobb gyermek lép közönség elé, összesen 95 produkcióval. A legtöbben Szombathelyről és vonzáskörzetéből jelentkeztek, de érkeztek távolabbról, így például Kőszegről és Körmendről is.

A tegnap bemutatkozó alsósok közül a legtöbben modern tánc produkciót hoztak. Kellemes meglepetés volt, hogy a korábban népszerű hiphop és rockys formációkat felváltották a lassúbb, líraibb, szinte balettmozdulatokat tartalmazó, szép kislány-koreográfiák. A felkészítők különös gondot fordítottak a produkciókhoz illő ruhákra és zenére. Kellemes perceket hoztak a közönség számára a választékosan beszélő vers- és prózamondók. Sokan választottak az életkoruknak megfelelő, könnyed, ám mégis tanulságos szövegeket. Ugyanígy több mókás dramatizált mesének is tapsolhattak a nézők, és öröm volt hallani, hogy a népdal és a népi hangszeres muzsika sem áll távol az általános iskolás korosztálytól. Sőt azokban a bátrakban sem csalódtunk, akik a közönség megnevettetését tűzték ki célul.

A produkciókat színészekből, népdalénekesből, táncpedagógusból álló zsűri értékelte. A fesztivál ma 13 órától a felső tagozatosok és a középiskolások produkcióival folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában