Pénzügyi tudatosság

2019.03.12. 07:00

Pénzügyesek a vasvári iskola szakkörében

Sok mindent nem lehet elég korán kezdeni, ezek közé tartozhat a pénzügyi tudatosság elsajátítása. A Kardos László Általános Iskolában szakkör indult ennek jegyében alsó tagozatosoknak.

Pogács Mónika

Egyre tudatosabban bánnak a pénzzel

Fotó: PM

– Tudom viszonyítani egymáshoz az árakat, tudom majd, mi mennyibe kerül, és hogyan kell hitelt felvenni – a harmadikos Szabó Csenge szerint ezért hasznos, hogy a szakkörre jár. Sok okos gondolatot megfogalmaztak a pénzügyekben egyre jártasabb gyerekek. Bozzai Anna arról a feladatról mesélt, amikor bankkártyát kellett tervezniük papírból. Ennek segítségével megtudhatták, egy ilyen kártyán csipnek, kódnak, névnek, számnak feltétlenül szerepelnie kell. Arról, hogy otthon vagy bankban tartsuk-e a pénzünket, egyelőre megoszlik a szakkörösök véleménye: vannak, akik a készpénzben tartott pénz hívei; vannak, akik bankban látnák biztonságban családjuk pénzét. Vargyai Sára azt mondta, már érti a banki reklámok üzenetét.

Egyre tudatosabban bánnak a pénzzel
Fotó: PM

– A Vigyázz-kész-pénz vetélkedőre neveztünk be tavaly­előtt. Az országos verseny legjobb nyolc csapata közé kerültünk 2200 induló közül – mesélte Szakály Mónika tanítónő.

Így jött létre a szakkör, a verseny apropóján szerveződtek az első foglalkozások – és persze az idén is indulnak a vetélkedőn. A 25 diák csütörtökönként találkozik, Szakály Mónika és Kovácsné Német Edit tanítónők tartják a szakkört, ahol a pénzügyek kezelésétől az online vásárláson át a megtakarításokig sok mindenről szó esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában