ülés

2019.03.28. 20:33

Sikeres évet zártak az egyesületek

A városi egyesületek a csütörtökön megtartott testületi ülésen számoltak be az elmúlt évi tevékenységükről.

Budai Dávid

A Gazdakör Répcelak beszámolója szerint a felvásárlási árak tavaly nem a legjobbak voltak, a növénytermesztés a támogatásoknak köszönhetően mégis nyereséges volt. A Répcelak Városi Bányász Horgász Egyesület elkezdte a répcelaki tó tisztítását, ahonnan rengeteg szemetet szedtek össze. A Répcelakért Közhasznú Egyesület törekszik más szervezetekkel, egyházakkal való együttműködésre. Répcelak Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 21 káresetet számolt fel, 10 műszaki mentésnél, 7 tűzesetnél és 4 téves jelzésnél avatkoztak be. A tavalyi járási tűzoltóversenyen férficsapatuk az 5., női csapatuk a 2., míg ifjúsági csapatuk az 1. helyezést érte el.

A RÁBA-Műgát és Térségért Egyesület elkötelezett az illegális hulladéklerakók felszámolásában. A Répcelaki Óvoda Eszterlánc Alapítványa tavaly is tucatnyi kirándulást és rendezvényt támogatott, ahogyan a Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület is 24 programmal gazdagította a várost. Az Egészséges Gyermekeinkért Alapítvány csaknem 1,8 millió forinttal segítette az iskolát. A Répcelaki Polgárőr Egyesület átlagosan heti 30 óra szolgálatot teljesített és a szociális távfelügyeleti rendszert ismét elindították. A Répcelaki Sport­egyesület és Répcelaki Rakurai Karate Egyesület sportolói is eredményes évet zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában