Értik a film nyelvét a fiatalok

2019.03.23. 07:00

Sok pályázat érkezett a PLÁNtálóra – A legjobbakat díjazták

PLÁNtáló címmel hirdetett Vas megyei ifjúsági filmpályázatot az Agora. A nyertes filmeket pénteken 14 órakor vetítették le a sportházban, ahol az alkotókat is díjazták, akik egyben a zsűri értékelését is meghallgathatták.

Budai Dávid

Fotó: Unger Tamás

A zsűri elnöke, Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke elmondta: ma már valódi filmes műhelyek vannak a megyében, ahol az alkotók sokszor olyan egyéni hangon szólalnak meg, hogy már a filmjeik stílusából felismerhetők. Minden beküldött munkán látszik, hogy az alkotók értik a film nyelvét.

 

A zsűri ezúttal Darányi Arnold Eső című filmjét találta a legjobbnak képi világa és a nézőre gyakorolt hatása miatt. Második helyen a FÉHE Speciális Filmes Csoport Elvarázsolt randevú című alkotása végzett, mely az értékelés szerint tele volt élettel és humorral. Harmadik helyezett pedig Grünwald Dávid Látomás című különös hangulatú alkotása lett. Lieb Sára Tányér szélén, Lieb Lili Meglepetés és Marton Luca–Szabó Ste­fánia Füstös című animációs filmjét különdíjjal értékelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában