Majdnem 50 millió forint jut a felújításra

2019.03.05. 07:00

Tovább szépülhet a szombathelyi Szivárvány Óvoda

Folytatódik a Szivárvány Óvoda felújítása: a belső tere korábban megszépült, most a külsején a sor: kicserélik a hőszigetelést, a bejáratokhoz előtető kerül, lesz akadálymentes parkoló és mosdó is.

Nemes Judit

Dr. Puskás Tivadar és Ganzerné Dávid Gabriella az óvodánál

Fotó: Horváth Balázs

Folyamatosan zajlanak az óvodai fejlesztések Szombathelyen, az önkormányzat által működtetett 18 telephely közül jelenleg hatban zajlik átalakítás: az Aréna, a Benczúr, a Gazdag Erzsi, a Mesevár, a Vadvirág és a Szivárvány Óvodákban. Utóbbi esetében éppen tegnap adták át a munkaterületet a kivitelezőnek az épület külső részének felújítására. – Az óvoda belseje már megszépült, most a külső megújítása következik. Októberig tartanak majd a munkák, amelyeket úgy szerveznek meg, hogy a gyermekek ellátása zavartalan legyen – emelte ki dr. Puskás Tivadar polgármester a munkaterület hétfői átadásán.

Az intézmény körülbelül 49 millió forintból szépül meg. A tervezett munkálatok során hőszigetelik a falakat, a lábazatot és a lapos tetőt, előtetőt kapnak a bejáratok, valamint akadálymentes mellékhelyiséget és parkolót alakítanak ki.

Dr. Puskás Tivadar és Ganzerné Dávid Gabriella az óvodánál
Fotó: Horváth Balázs

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a körzet képviselője, a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke úgy fogalmazott: – Nagyon örülök annak, hogy a külső szépsége is helyre tud állni az óvodának. Negyvenéves épületről van szó, elkelt már, hogy rendben legyen a falak és a tető szigetelése is. Úgy vélem, az itteni közösségnek, gyermekeknek, szülőknek, itt dolgozóknak nagy öröm lesz, hogy az óvodájuk külsőleg is megújul.

Ganzerné Dávid Gabriella óvodavezető elmondta, hogy a belső komfortérzethez is hozzájárul a fejlesztés: megfelelő hőmérsékletet tudnak biztosítani a gyerekeknek, továbbá esztétikailag is sokat jelent a felújítás: az intézmény meg­újult belsejének képéhez most már a külseje is igazodni fog.

A munkaterületet tehát tegnap átadták, várhatóan 240 nap alatt elkészülnek a munkálatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában