Biztonságosan használható

2019.03.08. 07:00

Új, sorompós átjáró Sárváron – Jelentős kerékpárút-fejlesztés részeként valósult meg

Elkészült és biztonságosan használható a Szombathelyi úton lévő kerékpáros vasúti átjáró – számolt be Varga Károly, a körzet önkormányzati képviselője. Aki a város elfogadott költségvetése kapcsán elmondta, hogy idén is folytatódnak Sárváron az utcafelújítások.

Pajor András

Varga Károly képviselő mutatja a kerékpárosok számára kialakított vasúti átjárót

Fotós: Pajor András

Sárváron különösen, de országosan is ritkaságszámba megy a külön sorompós vasúti átjáró a kerékpárúton. A Bögöt–Porpác irányából a városba érkező kerékpárút már elkészült, de a forgalom elől elzárták a sorompó üzembe állításáig. Addig ugyanis balesetveszélyes volt az útszakasz – emlékeztetett Varga Károly önkormányzati képviselő. Az itt lakók többször szóltak, hogy a közúti sorompó jelezte már a vonat érkezését, a kerékpárútra telepített pedig továbbra is szabad jelzést adott.

Varga Károly képviselő mutatja a kerékpárosok számára kialakított vasúti átjárót
Fotó: Pajor András

– Ha nem lett volna lezárva az út a teljes műszaki átadásig, akkor még tragédia is történhetett volna – tette hozzá a városatya. – A Sárváron most elkészült kerékpárút-fejlesztéseknek köszönhetően fontos mérföldkövet léptünk át, hiszen valamennyi városrészből biztonságosan megközelíthető a belváros – mondta a képviselő, aki hozzátette, hogy az elmúlt évek beruházásai is azt a célt szolgálták, hogy könnyebbek legyenek az itt élők mindennapjai.

A város elfogadott költségvetése lehetővé teszi az útfelújítási program folytatását ez évben is.

– Idén régi vágyuk valósulhat meg a Sári városrészen, a Katalin utcában lakóknak. Amikor a házak épültek, nem sikerült az utca burkolatát megoldani úgy, hogy jó és használható legyen. Eddig a leg­kritikusabb szakaszt sikerült megcsinálni, de most lehetőség lesz a teljes utca befejezésére. Emellett Rábasömjénben is lesznek esztétikai és komolyabb útfelújítások – sorolta Varga Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában