hagyomány

2019.03.02. 07:00

Ünnepeltek, tanácskoztak a Vas megyei jogászok

Immár hagyomány, hogy a vasi jogásznap résztvevői megkoszorúzzák Horváth Boldizsár néhai igazságügyi miniszter szobrát – tisztelegve a neves előd előtt.

Nemes Judit

Dénes Ferenc sportközgazdász, a Nemzetközi Sportközgazdász Társaság tagja volt a vasi jogásznap alkalmából szervezett szakmai tanácskozás egyik előadója

Fotó: Cseh Gábor

Tavaszias időben gyűltek össze az ünneplők március 1-jén, a vasi jogásznapon a Savaria Múzeum kertjében, Horváth Boldizsár szobránál. Idén huszonharmadik alkalommal tisztelegtek közösen Vas megye és a jogászszervezetek képviselői a magyar író, költő, jogtudós, igazságügyi miniszter emléke előtt. A Himnuszt követően a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákjai adtak ünnepi műsort, amelyben felidézték a politikus életútját, munkásságát. Ünnepi beszédet dr. Balázsy Péter megyei jegyző mondott.

Dénes Ferenc sportközgazdász, a Nemzetközi Sportközgazdász Társaság tagja volt a vasi jogásznap alkalmából szervezett szakmai tanácskozás egyik előadója
Fotó: Cseh Gábor

– A polgárosodás, a nemzeti összefogás, a társadalmi mobilizáció, a patriotizmus, a lokálpatriotizmus, a tudás és az elvégzett munka fontossága volt a kulcsa annak, hogy Szombathely egy kisvárosból a Nyugat királynője lett. Ez jellemezte azt a korszakot, amelyben Horváth Boldizsár is alkotott, amelynek emblematikus figurája volt – emelte ki a megyei jegyző.

 

Az emlékező gondolatok után koszorút helyeztek el a szobornál a Vas Megyei Kormányhivatal, Vas megye, a szombathelyi önkormányzat, a Magyar Jogász Egylet, a Magyar Jogász Egylet Vas Megyei Szervezete, a Szombathelyi Törvényszék, a Vas Megyei Főügyészség, a Vas Megyei Ügyvédi Kamara, valamint a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium képviselői. A jogásznap előadásokkal folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában