örömzene

2019.03.19. 07:00

Zeneáramban a Family Tugedör – Egy Quimby-koncert hat zenekarral

A Family Tugedör március 22-én érkezik városunkba, hogy az Agora – MSH-ban 19 órától kétórás örömzenélésnek lehessünk tanúi.

Merklin Tímea

Március 22-én este a szombathelyi sportházban lehetünk részesei a nagy família örömzenélésének Fotó: Quimby

A színpadon a Quimby és a tagok Quimby melletti szerelemgyermekei, azaz A Kutya Vacsorája, az Aranyakkord, a Kárpáti Dódi Priváti Projekt, a Marlboro Man és SZILÁRD formációja. Az országos Family Tugedör-turné kapcsán Varga Liviussal (ütőhangszerek) beszélgettünk. A Quimby zenekar önmagában is sokszínű zenei univerzumot jelenít meg, de zenészek szinte mindegyikének van az anyazenekar mellett egy másik „családja”. A Family Tugedör egy olyan reunió, ahol minden Quimby érintettségű zenekar fellép, összehozva ezzel hat zenekart, egy teljes értékű Quimby-koncertbe fűződve mutatkozik be a népes família, amely a hazai zenei világ egy metszete.

Március 22-én este a szombathelyi sportházban lehetünk részesei a
nagy família örömzenélésének Fotó: Quimby

Varga Livius elmondta: olyan sokan vannak – 23 zenész és a stáb –, hogy már nem is férnek el egy buszon, több mikrobusszal utaznak a turnén, és már nem is zenekaronként, hanem vegyülve, napi hangulatoktól, kedvtől függően. A jazz-zenészek busza csendes, visszafogott jármű, az „úriemberek busza”, de például A Kutya Vacsorája végig röhögéstől hangos, csak azon kell igyekezni, hogy fel ne ébresszék a sofőrt…

A kétórás koncerten a színpadon folyamatos zenei kavalkád, zenészáramlás van, a zene, a szó állandó, bejönnek hárman, kimennek ketten, keresztdzsemmelés zajlik, néha nem is lehet tudni, hogy ez melyik zenekar. Laza a társaság, ha valakinek kedve van játszani, bemehet, nem kapnak sokkot a többiek, hanem örülnek neki. Így részben tervezett, részben improvizatív a koncert, még szólókat is átadnak egymásnak. Varga Livius azt is elárulta: hátul a backstage-ben presszóhangulat van, mennek a sztorik, és hogy mit kellene még kiegészíteni ezzel vagy azzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában