sajtótájékoztató

2019.04.18. 07:00

A hajléktalanságról a szociális héten

28. alkalommal rendezik meg a szociális hetet, amelynek idei központi témája – április 23-ától a 26-áig – a hajléktalanság lesz.

Lakosi Gabriella

Koczka Tibor, dr. Puskás Tivadar és Németh Klára Fotó: Cseh Gábor

Dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta: egy közösség erejét az határozza meg, hogy miképpen bánik a rászorulókkal. Szombathely minden tavasszal ezzel a rendezvénnyel is kifejezi, hogy törődik azokkal, akiknek segítségre van szükségük. De nemcsak ilyenkor fontos a szociális érzékenység, hanem az év minden napján.

Koczka Tibor, dr. Puskás Tivadar és Németh Klára Fotó: Cseh Gábor

Koczka Tibor alpolgármester kiemelte: lehet bármilyen jó az egyházi, állami vagy önkormányzati szociális rendszer, az állampolgárok együttműködése nél­kül nem lehet megoldani a problémát. Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója elmondta: olyan kiállításokat, innovatív, interaktív programokat, előadásokat szerveztek, amelyekkel, remélik, „közelebb hozhatják” a hajléktalanokat a szombathelyiekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában