Június végéig befejeződhet a rekonstrukció

2019.04.03. 07:00

A Kőszegről kivezető fő útvonal újul meg

Hamarosan mintegy fél kilométer hosszban megújul a Sziget–Meskó utca és az Árpád tér egy szakasza. Most az előkészítő munkákat végzi a Vasivíz Zrt.

Tóth Kata

Most a vízbekötéseket cserélik Fotó: VN/Horváth Zoltán

Az önkormányzat megbízásából a Vasivíz Zrt. több mint 7 millió forint összegben a vízbekötések cseréjét végzi az említett utcákban, valamint bruttó 35 millió forint ráfordítással az Árpád téren százméteres szakaszon a szennyvízcsatorna régi fővezetékének teljes cseréjét. Az említett cserékre azért van szükség, hogy a későbbiekben egy esetleges meghibásodás esetén ne kelljen megbontani a hamarosan megújuló útszakaszt, tudtuk meg Németh Ildikótól, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetőjétől.

Most a vízbekötéseket cserélik Fotó: VN/Horváth Zoltán

A Belügyminisztérium önkormányzatoknak kiírt pályázatán elnyert támogatásból újulhat meg a város forgalmas északi bevezető útja mintegy 500 méter hosszban, 40 millió forintból. Jelenleg a közbeszerzés szakaszában van a beruházás.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor április végén, május elején kötheti meg a szerződést az önkormányzat a nyertes kivitelezővel.

A munkaterület átadása után a régi aszfaltburkolatot lemarják, szükség szerint három–öt centiméter vastagságban, ezt követően új réteget kap az út, a közműfedlapokat szintbe emelik, és ideálisan június végén már újra birtokba vehetik az autósok az útszakaszt – tájékoztatta lapunkat Németh Ildikó osztályvezető .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában