Jó egészségnek örvend

2019.04.18. 07:00

A vépi 98 éves Ili néni templomba és idősek klubjába is jár

A 98 éves Ili néni ma is rendszeresen jár a nyugdíjas klubba és templomba. Nagy bánatára azonban a kertben már csak sétálni tud, dolgozni nem.

Budai Dávid

Ili néni szerencsére jó egészségnek örvend Fotó: Szendi Péter

A 98 éves Novák Lajosné Ili néni volt az első, akit Kovács Péter nyolc éve polgármesterként köszönthetett 90. születésnapja alkalmából. Azóta egyetlen alkalom sem maradt ki, most is köszöntötte az idős asszonyt. Megtudtuk, négyen voltak testvérek, közülük azonban már csak ő és egy húga él. Ili néni 1947-ben házasodott meg. Két fiuk született, de sajnos az idősebbik gyermek, Tibor már 2007-ben meghalt, 34 éve annak is, hogy nem él már férje sem. Ili néni mindennap reggel nyolckor kel, imádkozik, sétál a kertben, és bosszankodik, hogy művelni már nem tudja a földet, ebéd után aztán megenged magának egy kis pihenőt. Gyakori vendége az idősek klubjának, ellátogat ide heti két-három alkalommal, templomba is kétszer megy hetente. Teheti, hiszen jó egészségnek örvend, pedig annak idején nagy szegénységben éltek. Mikor idősebb lett, megjött a kedve az utazáshoz, 70 évesen még Rómába is eljutott.

Ili néni szerencsére jó egészségnek örvend Fotó: Szendi Péter

Négy unokája és hét dédunokája van, az egész család ritkán van együtt, de azért volt, hogy már egyszerre negyvenen is összejöttek. Két év múlva, a századik születésnapon, biztosan eljön mindenki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában