Pénzügyi ösztönző program

2019.04.15. 14:00

Így segít otthonhoz jutni a fiataloknak a csepregi önkormányzat

A város képviselői a legutóbbi ülésen 200 ezer forintos támogatást szavaztak meg első lakáshoz jutó fiatal házaspároknak. Már újabb kérelmek is érkeztek, így most újabb hasonló segítségnyújtásokról döntenek.

Vas Népe

Vlasich Krisztián polgármester Eredics Zoltánnal és családjával

Fotó: VN

Az önkormányzati rendelet értelmében segítik első lakáshoz jutni az ifjú házasokat, és pénzügyi ösztönző pályázati lehetőséget nyújtanak. A város népességmegtartó stratégiájának része, hogy az itt születettek helyben kapjanak segítséget az otthonteremtéshez. Ehhez az elnyert kormányzati támogatás, az Esély otthon pályázat kínál lehetőségeket. A cél, hogy a helyben dolgozó fiatalok aktív részesei legyenek a város életének, biztos támaszt jelentsen számukra a település. Ez a gondolat vezeti Vlasich Krisztián polgármestert akkor is, amikor minden évben köszönti és megajándékozza az újszülötteket.

Vlasich Krisztián polgármester Eredics Zoltánnal és családjával
Fotó: VN

A város pénzügyi ösztönző programjának résztvevői hat hónapon keresztül kaphatnak havi bruttó 110 ezer forintos támogatást, amennyiben vállalják, hogy a kapott összeg egy részét előtakarékossági célból félreteszik. A lakhatási pályázat a városközpontban lévő, újonnan kialakított, ötven négyzetméteres, teljesen felszerelt lakásokra vonatkozik, ezek esetében a pályázót csupán a rezsiköltségek megfizetése terheli, lakbér nincs.

A városvezető úgy véli, hogy az országos családpolitikai intézkedések mellett fontos, hogy helyben is vonzó lehetőségeket kínáljanak a családoknak. Így a pénzügyi és lakhatási támogatásokon kívül arra törekszenek, hogy Csepreg modern intézményekkel, jó közlekedési infrastruktúrával, valamint élettel teli közösségi terekkel szolgálja a mindennapjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában