interaktív panelek

2019.04.04. 11:30

Digitális fejlesztés már a szombathelyi oviban is – Környezetünk megértését segíti a program

Az eredetileg iskoláknak kifejlesztett programot az interaktív panelek segítségével az óvodában is tudják hasznosítani. Készségfejlesztést és környezetünk felfedezését, megértését is segíti.

Lakosi Gabriella

Molnár Anikó és Nagyné Babos Erika a bemutatón Fotó: HB

Digitális referenciaintézmény lett a Gazdag Erzsi Óvoda. Az interaktív panelek, projektorok és különböző oktatási programok felhasználásáról tartottak tájékoztatót tegnap az intézményben az érdeklődő óvodavezetőknek. Az eseményen Koczka Tibor, Szombathely oktatásért felelős alpolgármestere is részt vett.

Nagyné Babosi Erika, az óvoda vezetőhelyettese mentorálja a programot. Bemutatta, hogy ennek segítségével hogyan tanítják játszva a kicsiket. A panel egy hatalmas tévére hasonlít, érintő kijelzővel is rendelkezik. Három dimenzióban forgatható és nagyítható rajta bármilyen kép, így azt közelebbről is szemügyre vehetik a gyerekek.

Molnár Anikó és Nagyné Babos Erika a bemutatón Fotó: HB

Fejlesztő játékokról is gondoskodtak az ötletgazdák, lehet kirakózni, zongorázni a felületen, bármilyen videó vagy hangfájl is lejátszható. Sokszínűségének köszönhetően hasznos kiegészítő a kicsiknek egy-egy témahét alkalmával.

A napokban az érdeklődő szombathelyi óvónők is megismerhetik az új rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában