hagyomány

2019.04.23. 07:00

Díjugrató versenyt rendeztek Bozsokon

Minden évben húsvéthétfőn rendezik meg a településen a díjugrató lovasversenyt. Idén is rengeteg érdeklődőt vonzott a program, majdnem kétszáz versenyző mutatta meg tudását.

Lakosi Gabriella

Fotó: Unger Tamás

Ha húsvét, akkor lovas verseny Bozsokon – tudja ezt már mindenki, aki érdeklődik a sportág iránt. Idén is megtartották a rendezvényt, hétfőn a helyi lovasiskolában Dobrádi György szervezésében. A program első felében 16 számban 128 versenyző mutathatta meg tudását. A szünet után 6 kategóriában lehetett még indulni, ekkor 59 lovas lépett pályára. A jó időben nagyon sokan voltak kíváncsiak a bemutatóra, hatalmas tömeg figyelte az felvonuló, ügető vagy éppen ugrató állatokat.

 

A versenyzők egymás után bizonyíthatták tehetségüket és a lovakkal való összhangot. Ugyanis ez is fontos volt. Ha az állat megmakacsolta magát, a harmadik ellenszegülésnél már automatikusan kizárták a versenyből. Így kellett a tapasztalat, hogy a melegben, az erősen tűző napon is megfelelően irányíthassák a négylábúakat.

Nem csak bozsokiak szerepeltek, messzebbről is érkeztek a sportolók. Rába Anna, aki a Kerta SE keretein belül lovagol, már jó pár éve űzi ezt a sportot. Ő Jánosházáról érkezett a bozsoki versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában