előrelépés

2019.04.03. 07:00

Fejlesztés az ipari parkban – Az önkormányzat célja új vállalkozások, cégek letelepítése Körmenden

A Területi Operatív Program (TOP) keretében 316 millió forintos forrásból fejlődhet a rábaparti városban az ipari park. A település gazdasági életében komoly előrelépést hozhat a most megkezdett beruházás.

Markó Petra

 

Kiemelt figyelmet kap Körmenden az ipari park, ahol mintegy 316 millió forintos forrást fordíthatnak az iparterület feltárására, az infrastruktúra fejlesztésére. A beruházás részeként új út fog épülni az Egis Gyógyszergyár Zrt. és az ADA Bútorgyár között, közművesítenek, valamint megoldódik a területen a csapadékvíz biztonságos elvezetése is.

– A fejlesztés elsődleges célja természetesen az, hogy újabb cégek telepedjenek le a városban. Jelen pillanatban is vannak olyan érdeklődők, akik szívesen jönnének Körmendre, akik új munkahelyeket hoznának létre, konkrétumokról azonban egyelőre korai lenne beszámolni – hangsúlyozta Bebes István a március végén tartott sajtótájékoztatón a polgármesteri hivatal kistermében. Majd hozzátette: – Ezek komolysága függ a 8-as gyorsforgalmi út Körmendet elkerülő szakaszának megépülésétől is. A városvezető bízik abban, hogy az M8-as beruházása felgyorsítja majd ezeket a folyamatokat, és az elkövetkezendő időszakban új cégek fognak megjelenni Körmenden, akik versenyképes fizetést tudnak majd biztosítani az itt élőknek, segítve ezzel a munkaerőhiány okozta problémák megoldását. Bebes István véleménye szerint Körmend is hasonló cipőben jár, mint a nyugati régió más városai: az osztrák határ közelsége miatt sokan vállalnak munkát a szomszédos Ausztriában. Ez ellen most a képzések és a munkaerő-utánpótlás átgondolásával, valamint átstrukturálásával tud küzdeni az önkormányzat. Azt pedig a cégeknek is fel kell ismerniük, hogy a versenyképes fizetések nyújtásával nem csak a munkavállalók, hanem saját érdekeiket is szolgálják – tette hozzá a polgármester.

316 millió forintot költenek az iparterület feltárására és infrastruktúra-építésre Fotó: Jámbori Tamás

Az ipari park bővítése egyébként nemcsak az új, hanem a már ott működő 17 vállalkozásnak is majd segítséget jelent. A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy velük folyamatosan próbál a helyi önkormányzat jó partneri viszonyt ápolni és a lehetőségeihez mérten azokat támogatni.

Az ipari park mostani fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló TOP-os projekt a tervek szerint még ez év végéig befejeződhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában