tacskóján vezette le a dühét

2019.04.03. 08:06

Felfüggesztettet kaphat a szombathelyi kutyakínzó – A tacskó belepusztult a bántalmazásba

A tacskóján vezette le a dühét a szombathelyi férfi, olyannyira, hogy a kutya belehalt a bántalmazásba. Félmillió forintra már megbüntették, most felfüggesztett börtönt javasol a szombathelyi ügyészség.

VN

Fotó: Illusztráció!

A férfit feldühítette, hogy a rokonai nem engedték be a lakásukba – gyakorlatilag ez volt a tacskó bűne. Tavaly novemberben történt az eset. A férfi haragját a kutyáján vezette le: többször belerúgott és a falhoz csapta az állatot a társasház lépcsőházában. A kutya hasürege és a koponyaürege is bevérzett, belepusztult a bántalmazásba.

A vád állatkínzás, ez nem vétség, hanem bűntett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre az állatkínzót és a próbaidő tartamára kapjon pártfogó felügyeletet a férfi, tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A felfüggesztett börtön és a pártfogó felügyelete a második büntetése lesz, lehet a kutyakínzónak: már februárban 500 ezer forint állatvédelmi bírság megfizetésére ítélték – teszi hozzá az ügyészség közleménye.

A Vas Megyei Főügyészség Közjogi Szakága kezdeményezett eljárást azonnal az állat megölése után: állatvédelmi bírság kiszabására irányult a hatósági eljárás. Az állatvédelmi hatóság csaknem félmillió forint állatvédelmi bírságot szabott ki az állatnak okozott indokolatlan szenvedés miatt.

Az ok, a vasi főügyészség részletes indoka: „a férfi megszegte az állatok védelméről szóló törvény azon rendelkezését, ami szerint az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad, valamint azt a jogszabályi rendelkezést is, ami szerint a kedvtelésből tartott állatokkal kíméletesen kell bánni, azoknak szükségtelen fájdalmat vagy szenvedést nem szabad okozni”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában