Koncert

2019.04.12. 10:00

Játszótérre gyűjt a szombathelyi Bercsényi iskola

A Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola Mozdulj Alapítványa tartott jótékonysági estet szerda este a Bartók Teremben. A bevételből új játszóteret építenének.

Lakosi Gabriella

Fotó: Horváth Balázs

Majdnem háromszáz belépőjegy kelt el a jótékonysági estre. A szervezők színvonalas műsort állítottak össze a népes közönségnek, tanulóik és az intézményhez kötődő művészek közreműködésével. Vállalta a fellépést a Westside TSE, a Lorigo TSE, valamint Foki Veronika és Hompok Tamás, a Madách Színház művészei.

A szombathelyi származású Büki Péter, a Barcelonában található Futballárium tulajdonosa pedig két mezt is felajánlott árverezésre: az egyiket az FC Barcelona teljes csapata aláírta, a másikat Hanga Ádám magyar válogatott kosárlabdázó dedikálta.

 

Az esemény célja EU-konform, modern játszótér kialakítása volt. Erre szerettek volna elég pénzt összegyűjteni. Miután az iskola nemrég összesen 120 millió forintból kívül-belül megújulhatott, most szeretnék, ha ez az újabb céljuk is teljesülhetne – mondta a rendezvényen Beke Eszter intézményvezető. A játszótér nemcsak a gyerekek plusz energiájának levezetésében segítene, de olyan helyként is funkcionálna, ahol tanácskozhatnak, együtt lehetnek és kiszakadhatnak a digitális világból a tanulók. Így nemcsak a mozgás fejlesztésben lenne hasznos, de a szociális érést is segítené.

A rendezvényen Sátory Károly önkormányzati képviselő is köszöntőt mondott. Kiemelte: a város mindig támogatta az intézményt, ha a rendezvénnyel nem jön össze a remélt összeg, akkor azt az önkormányzat biztosan kiegészíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában