hittanverseny

2019.04.04. 21:12

Jelesre vizsgáztak Jézus életéből a vasi diákok

A tavalyi sikert megismételve az idén is az első helyen végzett a Reményik iskola első-második osztályos csapata a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziós Osztálya által szervezett hittanversenyen.

TK

A Reményik iskola diákjai képviselték a megyét az országos versenyen – jól vették az akadályokat Fotó: VN/Szarka Noémi

A négy kislány a megyei döntő legjobbjaként került be a szombati országos döntőbe, ahol 18 csapat közül ők voltak a legügyesebbek. A téma Jézus élete volt, Lukács evangéliuma alapján. A gyerekek a késő őszi kiírás óta készültek a megmérettetésre. Hitoktatójuk, Gömbös Katalin számos rejtvénnyel, feladattal segítette, hogy a tanulók eredményesen feldolgozzák a Megváltó életének legfontosabb mozzanatait. Még bábozás és szerepjáték is színesítette a felkészülést. Talán ennek is köszönhető, hogy a lányok jól vették a döntő változatos, sok ügyességet is igénylő akadályait. A legfényesebb érmet és a tárgyjutalmakat Soós Tünde, Karádi Bodza, Soós Anna és Tóth Anasztázia hozhatta haza a versenyről.

A Reményik iskola diákjai képviselték a megyét az országos versenyen – jól vették az akadályokat Fotó: VN/Szarka Noémi

Az alkalomra az iskola és a gyülekezet több kisdiákja is elkísérte a versenyzőket, ugyanis a döntő délutánján gyermektalálkozót szerveztek számukra. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem épületét és udvarát ötszáz, önfeledten játszó, kézműveskedő gyermek népesítette be ezen a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában