Helyi közélet

2019.04.01. 21:49

Koncertek a vasvári Szentkúton

Kísérleti évad indul a vasvári Szentkúton, ami egy újabb szabadtéri helyszínként kapcsolódik be a kulturális kínálatba.

Merklin Tímea

A Szentkút ismét aktivizálódik rendezvényhelyszínként Fotó: VN

Vasváron több olyan hely van, ami az utóbbi években vált alkalmassá arra, hogy programokat vigyünk oda – tudjuk meg Gergye Rezsőtől, a Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatójától.

A Szentkút régi helyszín, csak kimaradt jó pár év. Voltak itt színházi előadások, alternatív koncertek, táncházak, vallási események, 1996-tól a Beregszászi Színház évente hozott ide egy-egy darabot. A régi infrastruktúra felett azonban eljárt az idő.

Utoljára 2006 nyarán próbálták itt Beregszász–Vasvár koprodukcióban a Pál utcai fi úkat. Aztán nagy szünet, mígnem elkészült a színpad és a fedett rész az ülésekkel 2010- 14. között. A Színjátszó Fesztivál néhány előadása került ki ide. A kulturális központ már 2014 februárban beadott egy tervet az önkormányzatnak, de abból nem lett semmi. 2015 őszén tárgyalták a város kulturális koncepcióját, amely ismét felvetette a Szentkútban meglévő lehetőségeket. 2018- ban a Vasvári Játékszín egy magánvállalkozó támogatásával ott mutatta be Székely János: Caligula helytartója című darabját.

A Szentkút ismét aktivizálódik rendezvényhelyszínként Fotó: VN

Döntő momentum volt ez a helyi vállalakozók a testület és a közvélemény gondolkodásában – mondja Gergye Rezső. – 2019-ben eljutottunk oda, hogy kísérleti évadot indíthatunk a Szentkúton.

Idén a képviselő-testület méltányolta a törekvéseket, pénzt is rendelt a tervekhez. Fejlesztés, fejlődés van az önkormányzat és a magánszféra támogatásával. A kulturális központ szakmai konzultációs partner.

Április 28-án Mokka Tribute koncert lesz, április 30- án Széchy Pál-emlékkoncert Gergely Róberttel, május 25- én Peter Sramek élő koncert Zámbó Jimmy emlékére, június 16-án Charlie énekel. A koncertlátogatókat komfortosabb, támlás, párnázott ülésekkel várják. Július 13-án a motoros találkozó résztvevői gyalog feljönnek ide, a nekik szervezett koncertek sorát a Zorall zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában