Várakozás

2019.04.15. 09:00

Közösen készülődnek a húsvétra Lendván

Hat szombathelyi család látogatott a napokban Lendvára, ahol a Bánffy Központban közös húsvéti játszóházon vettek részt helyi, kisgyermekes magyar családokkal.

Tersztyánszky Krisztina

Fejékek, asztaldíszek készültek a Bánffy Központban

Forrás: VN

Fotó: MNMI

Ezzel a tavaszi kirándulással a Lendva környéki magyarok látogatását viszonozták, akik a farsang időszakában a szombathelyi Agora MSH-ban töltöttek el néhány kellemes órát. A cserekapcsolat ötletgazdája a szombathelyi Vasi Ifjúságért Egyesület volt, szlovén részről pedig a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet munkatársai segítettek a program megvalósulásában.

Fejékek, asztaldíszek készültek a Bánffy Központban
Fotó: MNMI

A Bánffy Központban a határ két oldaláról érkezett magyar gyerekek közül így többen már ismerősként köszönthették egymást. A magyar művelődési központ belső udvarán szabadtéri társas- és ügyességi játékok várták az aprónépet, az épületben pedig csuhéfigurák, húsvéti fejékek, asztaldíszek készültek. A szlovéniai vendéglátók mesejátékkal, ebéddel és egy rövid városnézéssel is kedveskedtek a Szombathelyről busszal érkezett családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában