Pszichológus is vizsgálta a két férfit

2019.04.26. 18:17

Megölték osztálytársukat – Most szabadultak a szombathelyi börtönből

Feltételesen szabad a két férfi, akik 11 éve, még középiskolásként megölték osztálytársukat Kaposváron. Szombathelyen raboskodtak, példás magatartásuk miatt szabadok. Feltételesen, 11 év után.

Vas Népe

Emlékezetes a szombathelyi gyermekorvosi ügyelet kifestése.

A színes falak az egyik elítélt munkája nyomán készültek: azé a férfié, aki tettestársával, még középiskolásként megölte gimnáziumi osztálytársukat Kaposváron. Itt raboskodtak Szombathelyen. A gyermekváró, valamint a börtön kápolnájának kifestése csak egy a sok pozitívum közül, amit a Szombathelyi Törvényszék közleménye sorol az elítéltekről. Mindketten jó eredménnyel leérettségiztek a börtönben, mindketten továbbtanulnának. Egyikük 33, a másik férfi 46 alkalommal részesült jutalomban, fenyíteni nem kellett őket – fegyelmezett rabok voltak.

Tizenegy éve ültek börtönben, miután megölték gimnáziumi osztálytársukat: társtettesként, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt raboskodtak. A megölt osztálytárs családjának kifizették a 8 millió forintot, amit kártérítési perben kiszabtak rájuk.

Pszichológus is vizsgálta a két férfit: nem agresszívak, szeretnének beilleszkedni.

Mindezek figyelembe vételével döntött a feltételes szabadon bocsátásukról a Szombathelyi Törvényszék BV Csoportja. Aztán az ügyészség fellebbezett, de a másodfokon eljáró Szombathelyi Törvényszék helybenhagyta a feltételes szabadon bocsátást, így az jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik