Fenntarthatóság és összefogás

2019.04.04. 07:00

Megújult a csepregi tornaterem – Napelemek az épületen

A nyílászárókat már korábban kicserélték, most hőszivattyúval és napelemekkel lett korszerűbb a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola tornaterme, mintegy 35 millió forintos költséggel. Az avató szónokai az összefogást emelték ki.

Bakos Ágnes

Ágh Péter országgyűlési képviselő a fenntarthatóságot szolgáló fejlesztéseket emelte ki Fotó: Ohr Tibor

„Hajrá Csepreg!” – ezzel a közös felkiáltással zárult az ünnepélyes avató. A tornaterem energetikai korszerűsítésének zárását ünnepelték a diákok, a tanárok és vendégeik tegnap délelőtt.

– A gyerekek az elmúlt hónapokban folyamatosan tapasztalhatták az építkezést, a felújítás fázisait – emlékeztetett Háromi Jenő intézményvezető. Vlasich Krisztián polgármester felidézte: – 2015-ben kezdődött a mintegy harmincötmillió forintos korszerűsítés, akkor huszonegy nyílászárót építettek be, aztán tavaly-idén az öltözőket újították fel, valamint hetvennyolc napelem került a tornaterem tetejére, és hőszivattyút, vagyis új kazánt állítottak munkába.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a fenntarthatóságot szolgáló fejlesztéseket emelte ki Fotó: Ohr Tibor

– Ha Csepreg, akkor összefogás. Az elmúlt négy és fél év pedig Vlasich Krisztián polgármesterrel és a testülettel: sikertörténet. A stabil kormányzati támogatás pedig azt mutatja, hogy lehet számítani a város országgyűlési képviselőjére, Ágh Péterre – kezdte köszöntőjét Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója. Kiemelte az iskola jól működő közösségét és a fenntarthatóságról is beszélt: utóbbinak már témahetet rendeznek az iskolákban, a csepregi diákok pedig mindezt kézzelfoghatóan tapasztalhatják a napelemmel korszerűsített tornateremben.

A fenntarthatóságot szolgáló fejlesztéseket emelte ki Ágh Péter, a térség ország­gyűlési képviselője is. Úgy fogalmazott, közös otthonunk, a Föld védelme a lényeg. Van még tennivaló Csepregen, az iskolában is: például a tornaterem burkolatára és a világítására is ráfér a fejlesztés, ehhez, mint mondta, eltökéltségre van szükség.

 

– Csepreg olyan hely legyen, ahol jó élni, ahol jó gyermeket vállalni – emelte ki az országgyűlési képviselő a közös célt. Az összefogást pedig egy közös felkiáltással szimbolizálták: a város, az iskola, a tankerületi központ és persze a legfőbb érintettek, a diákok kiáltották, hogy „Hajrá Csepreg!”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában