hagyomány

2019.04.12. 07:00

Mentők napja Sárváron – A regionális továbbképzés alkalmából a támogatókat is köszöntötték

A mentők regionális továbbképzési napján egyebek között bemutatták a Markusovszky kórház új sztrókkezelési eljárását, valamint köszöntötték a mentőszervezet támogatóit.

Pajor András

A mentőszervezetet támogató vállalkozókat, cégképviselőket köszöntötték

Fotó: Pajor András

Szakmai napot tartott Sárváron, a gyógyfürdő konferenciatermében az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete. A képzési nap résztvevőit Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte. Mint fogalmazott, a fürdővárosban a kristálytiszta élmény nem csak egy turisztikai szlogen. Magában foglalja azt a munkát is, amelyet a mentőszolgálat munkatársai végeznek, és amely által a város polgárai, valamint az ide érkező látogatók még nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Vojtkó Tibor, a vendéglátó Sárvárfürdő igazgatója arról számolt be, hogy több munkatársa is rendelkezik életmentő tapasztalattal és végzettséggel, így egy esetleges balesetnél azonnal beavatkozhatnak a mentők érkezéséig.

Szabó Zoltán, a Sárvári Mentőállomás vezetője kiemelte: büszke arra, hogy Sárvár ismét otthont adhat egy ilyen szakmai rendezvénynek. Ez már a második alkalom, így sikerült hagyományt teremteniük, és bíznak abban, hogy a kezdeményezés a jövőben is folytatódhat.

A mentőszervezetet támogató vállalkozókat, cégképviselőket köszöntötték
Fotó: Pajor András

Dr. Lórántfy Mária, a mentőszolgálat regionális igazgatója is köszöntötte a bajtársakat, a támogatókat, valamint a társszervek képviselőit. Beszédében a fo­lyamatos szakmai képzések fontosságáról szólt, valamint méltatta azt a több mint egy évtizedes társadalmi összefogást, amely Sárváron segíti a mentők munkáját. Ennek elismeréseként a megnyitó után köszöntötték azokat a vállalkozókat, cégeket, akik és amelyek támogatják a sárvári mentőállomás munkáját, valamint akik segítettek a mostani továbbképzés megszervezésében is. A szakmai előadások között dr. Gecse Krisztián, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház sürgősségi osztályának osztályvezető főorvosa a ­sztrók kezelésének új lehetőségeit ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában