egészségmegőrzés

2019.04.07. 22:41

Mesés, magos egészségnap Szentgotthárdon

A város szombaton rendezte meg egészségnapját a színházban. Az idén a generációkon átívelő egészségmegőrzés volt a középpontban.

Nemes Judit

Hagyomány tavasszal Szentgotthárdon, hogy egészségnapot szerveznek, úgy válogatva a program elemeit, hogy kortól, nemtől függetlenül mindenki találjon magának kedvére valót. Dr. Klósz Beáta, a Rendelőintézet Szentgotthárd vezetője elmondta, hogy a rendezvényen részben fizikai és lelki egészségvédelemre vonatkozó tanácsadásokra várták az érdeklődőket, akik szakemberektől kérdezhettek étkezés, mozgás, szájhigiéné témakörökben. – Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai állapotfelméréseket végeztek, jelen volt fogszakorvos is, aki szájhigiénével kapcsolatban válaszolt a látogatóknak. Lelki vonatkozásban is részt lehetett venni tanácsadáson, életvezetési szakember és klinikai szakpszichológus fogadta a jelentkezőket – emelte ki az intézményvezető. Kóstolóval is készültek: színes salátákat, zöldségfasírtot, hajdinás savanyúságot, tökmagból készített édességet kínáltak. Délután az előadásoké volt a főszerep: a szülő-gyermek kapcsolatról, a népmesékben megjelenő női szépségről, az apaszerepről esett szó. Zárásként előbb Monspart Sarolta világbajnok tájfutó beszélt a mozgás fontosságáról, majd nordic walking-oktatóval tettek sétát a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában