Előzetes

2019.04.29. 21:10

Napirenden a piac – A közgyűlésen beszámolókat, üzleti terveket is tárgyalnak

Nyílt ülésen húsz, zárt ajtók mögött további hét napirendi pontot vitatnak meg a szombathelyi képviselők a közgyűlés keddre összehívott rendes ülésén. Téma lesz egyebek között az idei költségvetés első módosítása, a vásárcsarnok felújítása és a helyi buszközlekedés.

VN

Most így néz ki a vásárcsarnok, ma fogadhatják el a módosított műszaki tartalmú felújítás tervét

Fotó: Unger Tamás

Az idei költségvetési rendelet­ben elhatározott feladatok vég­rehajtása, öt rendelet mó­dosítása lesz az első napirend a ma 10 órakor kezdődő ülésen. Téma lesz még ma egyebek között a városnévhasználat, valamint több, költ­ségvetést érintő döntés. Ez utóbbiak között szerepel az idei költségvetés első módosítása, a tavalyi zárszámadás, és a maradvány elszámolása.

Az idei vagyongazdálkodási koncepciót is megvitatják a képviselők és kidolgozzák az Integrált Településfejlesztési Stratégia tervezett prioritásait és céljait. Az önkormányzat intézményeinek tavalyi belső ellenőrzése és pénzügyi-gazdasági ellenőrzése is szerepel a napirenden, valamint a város tulajdonában lévő gazdasági társaságok 2018-as beszámolója és idei üzleti terve.

A helyi közösségi közlekedés kapcsán az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) elszámolása, valamint a buszok szennyezőanyag-kibocsátása is napirendre kerül.

Most így néz ki a vásárcsarnok, kedden fogadhatják el a módosított műszaki tartalmú felújítás tervét
Fotó: Unger Tamás

Átdolgozták a vásárcsarnok felújítási tervét, ugyanis tavaly a kivitelezésre kiírt pályázatra egyetlen cég jelentkezett, az csaknem 2 milliárd forintért vállalta volna a felújítást, márpedig ennek az összegnek a fele áll rendelkezésre. Ezért, hogy „beleférjen” a keretbe az építkezés, módosították a műszaki tartalmat. Nem építenek ki napelemes rendszert, nem lesz hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer, nem készül zöld tető, sem műanyag nyílászárók – ez is az átdolgozott terv része.

Az őszre megüresedő Jászai Mari u. 4. szám alatti ingatlan is témát ad: az előterjesztés szerint azt ingyenes használatba kaphatja meg a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Perintparti Szó-Fogadó Szombathelyi Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium.

Ismét téma lesz a Kárpáti Kelemen utca közlekedési helyzete és a csapadékvíz-elvezetése, valamint szavazatszámláló bizottságba póttagokat, továbbá bírósági ülnököket is választanak ma.

Zárt ülésen a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. helyzetéről lesz tájékoztató, és megvitatják a Vasivíz Zrt., a Szova Nonprofit Zrt., a Szova Szállodaüzemeltető Kft., és a Szomhull Nonprofit Kft. üzleti terveit.

Ugyancsak zárt ajtók mögött határoznak a képviselők a Berzsenyi könyvtár vezetői álláshelyére beadott pályázatról, valamint egészségügyi és az oktatás területén dolgozók kitüntetéseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában