Rangos tanulmányi verseny

2019.04.08. 20:27

Országos kihívás – Mezőgazdasági gépésztechnikusok döntője a vépi iskolában

A mezőgazdasági gépésztechnikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének (OSZTV) döntője zajlik szerdáig az AM DASZK vépi szakképző iskolájában. A megnyitón Farkas Sándor, az Agrár­minisztérium parlamenti államtitkára is részt vett.

Tóth Kata

Tizennyolc technikus tanuló jutott tovább a mezőgazdasági gépésztechnikusok versenyének országos döntőjébe – sikerük elhivatottságukat és szakmaszeretetüket bizonyítja

Fotó: Horváth Balázs

A Nemzeti ­Agrárgazdasági Kamara által szervezett, az Agrárminisztérium, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott országos szakmai versenyek közül a mezőgazdasági gépésztechnikusok vetélkedése döntőjének ad otthont a mezőgazdasági középiskola.

Az írásbeli rész után 18 technikus jutott tovább a döntőbe – elhivatottságukat, szakmaszeretetüket emelte ki köszöntőjében Farkas Sándor.

Tizennyolc technikus tanuló jutott tovább a mezőgazdasági gépésztechnikusok versenyének országos döntőjébe – sikerük elhivatottságukat és szakmaszeretetüket bizonyítja
Fotó: Horváth Balázs

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta, az Agrárminisztérium mindent megtesz azért, hogy a mezőgazdaság visszanyerje régi dicsőségét. Ehhez fontos a szakma népszerűsítése és az is, hogy elérjék a fiatalokat, akik élethivatásukként dolgoznak majd az agráriumban. A versenyzőket példaképeknek nevezte. Jövőképüket vázolva a digitalizáció, a robotizáció fontosságáról szólt, azt hangsúlyozva, hogy a precíziós gazdálkodásban csak felkészült, megfelelő műszaki tudású szakemberek tudnak boldogulni.

Kovács Péter, Vép polgármestere a város nevében köszöntötte az OSZTV résztvevőit.

Farkas Sándor az Agrárminisztériumot képviselte az eseményen
Fotó: Horváth Balázs

Oszlopokra erősített szélforgók adták a tegnapi megnyitó ünnepi dekorációját. Hollósi Éva igazgató szimbólumnak nevezte ezeket. – Olyanoknak kell lennünk, mint a szélforgóknak. Stabilnak, de ha jön egy szél, egy impulzus, akkor mozdulnunk kell. A tavaszi szél változást, megújulást hoz. Ahogy a mezőgazdaságban is olyan mértékű változás előtt állunk, amelyre közösen kell reagálni, felvéve a tempót.

A versenyzők ma szóban, holnap gyakorlatban mérik össze a tudásukat, szerdán a szakmai értékelést eredményhirdetés követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában