Különös megbecsülés illeti a szépkorúakat

2019.04.01. 07:00

Pár éve még kaszált a 98 éves Kolnhofer Jánosné

A 95 éves Horváth Antalt és a város legidősebb asszonyát, a 98 éves Kolnhofer Jánosnét köszöntötte Vlasich Krisztián polgármester.

VN

Kolnhofer Jánosnét Vlasich Krisztián is köszöntötte Fotó: MT

Horváth Antal a helyi honismereti kör aktív tagja volt, főállásban erdészként tevékenykedett. A Kárpátokból, a Felsőszinevér menti területről tért haza, amikor feleségét málenkij robotra hurcolták. Sokgenerációs csepregi család sarja, jóízűen és szívesen mesél az egykorvolt járási székhelyű város történetéről, az alsó- és felsővárosi legények ellentétéről.

Kolnhofer Jánosnét Vlasich Krisztián is köszöntötte Fotó: MT

Horváth Antalt az otthonában, Kolnhofer Jánosnét a Szent Katalin Idősek Otthonának lakói és intézményvezetője, Zétényi Irén jelenlétében köszöntötte a városvezető. Az asszony tízéves kora óta dolgozott, állattartással is foglalkozott Horvátzsidányban, 92 éves korában még kaszált. A köszöntések kapcsán a polgármester hangsúlyozta: különös meg­becsülés illeti a szépkorúa­kat, hiszen ők alapozták meg a jelenünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában