Közösségi terek is lesznek

2019.04.16. 07:00

Parkoló és elektromos töltőállomás épül Jánosházán

Parkolók és elektromos töltőállomások lesznek az egykori galvánüzem helyén: már bontják a régi épületet, tisztul a belváros. Kétszázmillió forintból építkeznek.

Bakos Ágnes

Marton Ferenc és Kiss András a bontásnál

Fotó: VN/Facebook

Úgynevezett barnamezős beruházása a városnak az egykori galvánüzem átalakítása, részben elbontása, a lapos tetős épületet bontják el, már látványos a munka. A helyén parkolók lesznek, és egy elektromos töltőállomás, valamint közösségi tereket kapnak a meg­újuló épületben a város civil szervezetei. Szó szerint tisztul a belváros, hiszen a környezetszennyező üzem helyén ahol kell, talajt is cserélnek.

Marton Ferenc és Kiss András a bontásnál
Fotó: VN/Facebook

A beruházásra 200 millió forintot nyert az önkormányzat az úgynevezett TOP-kiíráson, százszázalékos támogatású a bontás-építkezés, közös a munka a megyei önkormányzattal. Az épület nemcsak Vas megyében, hanem az egész országban különleges, hiszen itt mondta utolsó nyilvános beszédét Batthyány Lajos miniszterelnök – hamarosan méltó lesz múltjához a belvárosi épület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában