Buszos kirándulás

2019.04.29. 09:00

Sümegre és Nagyvázsonyba kirándultak a csepregiek

Ötven csepregi vett részt a hagyományos városi buszos kiránduláson, amelyet Vlasich Krisztián polgármester kezdeményezett és szervezett.

VN

Csepregi kirándulók a Kinizsi-várban Fotó: VN

A csepregiek korábban utaztak már Budapestre, Bécsbe, Pozsonyba, és meglátogatták Tihany és Visegrád nevezetességeit is. A kirándulások célja a közösségépítés. A városvezető úgy tartja, a fejlesztési beruházások mellett a kapcsolatokat is ápolni kell, és fontos a feltöltődés is, hiszen a helyiek életének minősége, erejük, összefogásuk teremti a jövőt.

Csepregi kirándulók a Kinizsi-várban Fotó: VN

Az áprilisi közös utazás alkalmával egy 17. századi búcsújáró helyet tekintettek meg: a sümegi Sarlós Boldog­asszony-templomot. A belvárosi séta után Nagyvázsonyba mentek, a középkori magyar történelem egyik nevezetes erődítményébe, a Kinizsi-várba, amely a közeljövőben egymilliárd forintból megújul meg. Tarsoly László kovácsmester műhelymúzeumába is ellátogattak a kirándulók.

A hazaút során Devecsert ejtették útba, ahol megnézték a vörösiszap-katasztrófa sújtotta település új lakónegyedét, ahol nyolcvanhét új házat, illetve egy Makovecz-kápolnát is építettek 2010 óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában