Négynapos tehetségfejlesztő tábor

2019.04.16. 07:00

Tehetségponttá vált a vasvári általános iskola

Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett a Kardos László Általános Iskola: tehetséggondozó rendszert dolgoztak ki, három területen rendelkeznek ilyen programmal.

Pogács Mónika

Landorné Török Rita és Szakályné Pados Edit pedagógusok között Sejberné Szabó Marianna igazgató

Fotó: VN/Kardos iskola

– Örülünk a motivált, tehetséges diákoknak. Ők nemcsak különböző versenyeken képviselik az iskolát, öregbítik hírnevét, hanem jó példák a többi tanuló számára – mondta Sejberné Szabó Marianna intézményvezető. A képzőművészet, az idegen nyelv, a művészetek tematikában nyaranta tehetséggondozó tábort hirdetnek, a csoportokba a pedagógusok hívják meg az éves munka során legtehetségesebbnek bizonyuló diákjaikat. A négynapos ingyenes táborra mindig nagy volt az igény, már nemcsak felső, hanem alsó tagozatosoknak is meghirdetik.

Landorné Török Rita és Szakályné Pados Edit pedagógusok között
Sejberné Szabó Marianna igazgató
Fotó: VN/Kardos iskola

Sejberné Szabó Marianna azt mondta, két irányban gondolkodnak, amiben tehetséges a diák, azt a képességet tovább fejlesztik, amiben pedig kevésbé ügyes, azon a területen erősítik. Erről igazolásuk is van: Budapesten vehették át az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet jelképező táblát. – A címet három évig viselhetjük. Az azonban, hogy akkreditált intézmény lettünk, még több feladatot ró tanárainkra, tehetségfejlesztő pedagógusainkra – mondta az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában