Húsvét

2019.04.17. 07:00

Tojásfát állítottak Körmenden

Díszítsd te is Körmend húsvéti fáját! – ezzel a címmel tett közzé egy felhívást a Körmendi Kulturális Központ még múlt héten, amivel arra buzdították a helyieket, hogy közösen díszítsenek fel egy fát a Szabadság téren. 

Markó Petra

Fotó: VN

Azért, hogy azonosítható legyen a tojásfa, néhány húsvéti dekorációt már jó előre felhelyeztek rá. Azóta nagy számban mozdultak meg kicsik és nagyok egyaránt és egyre szebb és díszesebb lett. Virágvasárnap előtt más húsvétváró programot is szerveztek a kulturális központban: Hámoriné Németh Edit megmutatta az érdeklődőknek, hogyan készül az igazi hímes tojás, és beszélt a tojások színének jelentéséről, a húsvéti népszokásokról is.

Fotó: VN

A kereszténység legnagyobb ünnepéhez kapcsolódó rendezvények a nagyhéten tovább folytatódnak a településen. Április 18-án csütörtökön 14 órától a Faludi Ferenc Könyvtárban tartanak majd az ünnepkörhöz kapcsolódóan játszóházat. A gyerekeket húsvéti rejtvényekkel, fejtörő feladatokkal és kézműveskedéssel várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában